For You

Nagelsalon

Omdat uw handen uw visitekaartje zijn

      

Gelnagels

Gelnagels zijn zachter en flexibeler dan acrylnagels en daardoor ook niet voor iedereen geschikt. Dat heeft vooral te maken met de werkzaamheden die je doet.

De meest gevraagde soort gelnagels zijn de nagels op een basis van het French Manicure systeem. Dat wil zeggen dat de nagel op het nagelbed gewoon is zoals het hoort (transparant) en het groeiende wittige gedeelte van de nagel wordt helemaal wit gemaakt. Er kan dan ook weer een keuze gemaakt worden uit krijtwit tot natuurlijk wit.

French Manicure is ideaal voor mensen die door hun werk snel last hebben van vuil onder de nagels, want dat is hierdoor niet meer zichtbaar.

Werkwijze:

Voordat de gel aangebracht wordt op de nagels, worden de nagels eerst verlengd middels een tip. Een tip wordt op de nagel geplakt en de lengte kan naar wens aangepast worden. Als de tips aangebracht zijn en op lengte gemaakt, wordt de gel met een penseeltje op de nagels aangebracht. De gel is een soort honingachtige substantie.

De gel hardt niet vanzelf uit, maar worden uitgehard onder een speciale UV-lamp. Als de nagels hard zijn worden de nagels in vorm gevijld en daarna met een speciale gellak afgewerkt. Deze gellak wordt ook nog 2 keer uitgehard onder de UV-lamp. Deze gellak geven de nagels een mooie glans.

De gelnagels moeten regelmatig door de nagelstyliste bijgewerkt en opgevuld worden om de uitgroei en eventuele beschadigingen weg te werken. Gemiddeld eens in de drie weken. Thuis kunnen eventuele kleine oneffenheden bijgewerkt worden met behulp van een papieren vijl.

Voor het opvullen van de gelnagels wordt eerst een laagje van het oude gel afgevijld. Zo wordt voorkomen dat de nagel te dik wordt door een vele lagen.

Het verwijderen van gelnagels gebeurd middels het laten weken in een speciaal oplosmiddel. Het materiaal lost langzaam op. De resten worden met een tissue weggeveegd.

Thuisbehandeling:

  • Gebruik altijd nagellak-remover zonder aceton
  • Wilt u de nagels korter hebben of bijwerken, knip dan nooit, maar gebruik een papieren vijl. Nooit een ijzeren of glasvijl gebruiken.
  • Wees voorzichtig met agressieve schoonmaakmiddelen.
  • Als u veel in de zon bent en gebruik maakt van een zonnebank, kunt u het beste gebruik maken van een topcoat met UV-filter om verkleuring van de nagels te voorkomen.
  • Weet u niet zeker wat u moet doen, schroom dat niet om te bellen.

 

Omdat uw handen uw visitekaartje zijn