For You

Nagelsalon

Omdat uw handen uw visitekaartje zijn

      

Acrylnagels

Acrylnagels behoren tot de meest gebruikte systemen voor kunstnagels.

De meest gevraagde soort acrylnagels zijn de nagels op een basis van het French Manicure systeem. Dat wil zeggen dat de nagel op het nagelbed gewoon is zoals het hoort (transparant) en het groeiende wittige gedeelte van de nagel wordt helemaal wit gemaakt. Er kan dan ook weer een keuze gemaakt worden uit krijtwit tot natuurlijk wit.

French Manicure is ideaal voor mensen die door hun werk snel last hebben van vuil onder de nagels, want dat is hierdoor niet meer zichtbaar.

Werkwijze:

Acryl bestaat uit een poeder dat wordt vermengd met liquide, een vloeistof die de poeder smelt. Voordat de acryl aangebracht wordt op de nagels, worden de nagels eerst verlengd middels een tip of een sjabloon. Een tip wordt op de nagel geplakt en met een sjabloon worden de nagels met acryl verlengd. De lengte kan naar wens aangepast worden. Als de tips aangebracht zijn, wordt de penseel nat gemaakt in de liquide en wordt deze in de poeder gedoopt zodat er een vochtig bolletje ontstaat dat kneedbaar is. Dit bolletje wordt met de penseel gelijkmatig over de nagel aangebracht.

Het acryl wordt vanzelf hard en als het hard genoeg is en de acrylnagels voldoende dikte hebben, wordt de oppervlakte glad gevijld en de vorm van de nagels nog wat bijgewerkt. U bepaalt zelf de lengte van de nagels. Het vijlen kan met een papieren vijl of elektrisch met een nagelfrees gedaan worden. Met de nagelfrees gaat natuurlijk veel sneller, maar het vereist ook voldoende routine van de nagelstyliste. De nagels worden krasvrij gemaakt en van een glanslaag (topcoat) voorzien of gelakt.


Dit systeem is erg sterk en ziet er zeer natuurlijk uit. De acrylnagels moeten regelmatig door de nagelstyliste bijgewerkt en opgevuld worden om de uitgroei en eventuele beschadigingen weg te werken. Gemiddeld eens in de drie weken. Thuis kunnen eventuele kleine oneffenheden bijgewerkt worden met behulp van een papieren vijl.

Voor het opvullen van de acrylnagels wordt eerst een laagje van het oude acryl afgevijld. Zo wordt voorkomen dat de nagel te dik wordt door een vele lagen.

Het verwijderen van acrylnagels gebeurd middels het laten weken in een speciaal oplosmiddel. Het materiaal lost langzaam op. De resten worden met een tissue weggeveegd.

Thuisbehandeling:

  • Gebruik altijd nagellak-remover zonder aceton
  • Wilt u de nagels korter hebben of bijwerken, knip dan nooit, maar gebruik een papieren vijl. Nooit een ijzeren of glasvijl gebruiken.
  • Wees voorzichtig met agressieve schoonmaakmiddelen.
  • Als u veel in de zon bent en gebruik maakt van een zonnebank, kunt u het beste gebruik maken van een topcoat met UV-filter om verkleuring van de nagels te voorkomen.
  • Weet u niet zeker wat u moet doen, schroom dat niet om te bellen.